با افزایش سن، فراموشکاری یک امر طبیعی است. در حدود یک هشتم افراد ۶۵ سال و بالاتر در معرض بیماری زوال عقل قرار خواهند گرفت، این بیماری در مراحل اولیه آلزایمر ممکن است برای دوستان و خانواده قابل لمس نباشد، اما تعدادی هشدار و علایم وجود دارد که در زیر به توضیح بیشتر پرداختهایم.
علایم هشدار دهنده
حافظه و گفتار
در اوایل آلزایمر خاطرات طولانی مدت دست نخورده باقی میمانند و در مقابل خاطرات کوتاه مدت ناقص و سطحی در ذهن هستند. شما در اوایل بیماری حالتهایی نظیر فراموشی در محاوره روزانه، امکان تکرار مجدد یک سوال، اختلال در گفتار به طوریکه تلاش برای یادآوری کلمات رایج کنید را تجربه خواهید کرد.
رفتار
علاوه بر از دست دادن حافظه، آلزایمر موجب سردرگمی و تغییر رفتار میگردد. امکان بیاحترامی به دوست خود در دیدارهای خانوادگی، رایج بودن نوسانات خلقی و لغزش در قضاوت و استفاده از لباسهای کثیف و آلوده نیز، نشانههایی از این تغییر رفتارها هستند.
نادیده نگرفتن نشانهها
روبه رو شدن و قبول این بیماری بسیار سخت است، اما پذیرفتن سریع بیماری و مراجعه زود هنگام به پزشک بهتر است. ابتدا ممکن است علایم این بیماری با بیماریهای دیگر اشتباه تشخیص داد شود، در نتیجه مراجه به موقع در روند درمان بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
چطور تشخیص داده شود؟
هیچگونه آزمایش سادهای برای تشخیص بیماری آلزایمر وجود ندارد، بنابراین دکتر به توضیحاتی که شما درباره بیمارتان میدهید، اعتماد میکند و با استفاده از یک تست روانی مهارتهای ذهنی و حافظه کوتاه مدت را مورد آزمایش قرار می دهد. همچنین اسکن مغز و تستهای عصبی به بررسی احتمالات و مشکلات دیگر می پردازند.
چه اتفاقی در مغز می افتد؟
آلزایمر موجب مرگ سلولهای مغزی و از دست دادن بافت مغز میگردد. با پیشرفت بیماری بافت مغزی منقبض و کوچک شده و مناطقی که حاوی مایع مغزی نخاعی هستند بزرگتر می شوند و در نتیجه به بخش گفتار، حافظه و درک مطلب آسیب میرسد.
انتظارات
آلزایمر یک مسیر متفاوت در هر فردی خواهد داشت. گاهی اوقات علایم به سرعت پیشرفت کرده و منجر به از بین رفتن حافظه و سردرگمی در مدت بسیار کمی خواهند شد. برای برخی دیگر این تغییرات در مدت زمان بیشتری در حدود ۲۰ سال رخ خواهد داد. اکثر مردم ۳ تا ۹ سال پس از تشخیص بیماری، زندگی خواهند کرد.
منبع: مثبت مگ
- ۹۶/۰۲/۱۰