طبق بررسی موسسه ملی بهداشت روان، افرادی که مبتلا به بیماری افسردگی هستند، تجربه علایم مشابه را ندارند و اینکه این علایم چه مقدار رایج هستند و به دنبال چه بیماریهای شخصی بروز پیدا میکنند، در افراد گوناگون متفاوت است، در این مقاله علایم رایجی که افراد مبتلا به افسردگی دچارش میگردند، را توضیح خواهیم داد.
- اختلال در تمرکز، تصمیمگیری و یادآوری جزئیات
- خستگی و کاهش انرژی
- احساس گناه، حس بیارزشی و یا درماندگی
- احساس ناامیدی و بدبینی
- خوابیدن در اول صبح (بیخوابی) و یا خواب بیش از حد
- تحریکپذیری و بیقراری
- کاهش علاقه به انجام فعالیتهای لذت بخش مانند رابطه جنسی
- از دست دادن حس لذت از زندگی
- پرخوری و یا بیاشتهایی
- احساس مداوم درد و رنج مانند سر درد، گرفتگی عضلات و مشکلات گوارشی که با درمان نیز تسهیل نمییابد.
- فکر خودکشی و یا اقدام به خودکشی
در حالیکه این علایم در افراد افسرده رایج میباشد، لازم است بدانید، از کنار این علایم به سادگی گذر نکنید، بدلیل اینکه این علایم در نوع حاد و شدید منجر به بیماریهای افسردگی شدید، از نوع اختلال دو قطبی، جنون و شیدایی میگردند و حتی افسردگی فصلی نیز ممکن است تبدیل به یک افسردگی از نوع شدید گردد.
انواع مختلفی از افسردگی جنون آمیز وجود دارد و افرادی که دچار اختلال دو قطبی نوع دو میباشند، حداقل یک دوره افسردگی شدید و حداقل یک دوره جنون سرخوشی را در حالت پیشرفته و خفیف تجربه کردهاند و برای افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک، این امکان وجود دارد که تاریخچهای از یک دوره جنون در آنها وجود داشته باشد و یا ابدا دچار هیچگونه جنونی نشده باشند. یک نوع بیماری دیگر با عنوان افسردگی تک قطبی میباشد، که یا همراه با یک افسردگی حاد میباشد و یا فرد هرگز هیچ دورهای از دیوانگی را تجربه نکرده است. یک طبقه جدیدی از افسردگی نیز وجود دارد که ترکیبی از ویژگیهای انواع ذکر شده در بالا میباشد که ما بین اختلال تک قطبی و دو قطبی نیز است.
منبع: مثبت مگ
- ۹۶/۰۲/۰۹